Novice

Mednarodni obisk v okviru evropskega usposabljanja »Better Training for Safer Food«

  • 3. november 2016
  • Število ogledov: 792
Mednarodni obisk v okviru evropskega usposabljanja »Better Training for Safer Food«

V četrtek, 20. 10.2016, so naše podjetje že drugič obiskali udeleženci mednarodnega usposabljanja »Better Training for Safer Food«, ki ga organizira Generalni direktorat za zdravje in varstvo potrošnikov (EU).

Cilj tridnevnega usposabljanja, ki je tokrat potekalo v Sloveniji, je seznanjanje strokovne javnosti z vsemi postopki in novostmi v zakonodaji EU na področju prehrambne in krmne industrije ter zagotavljanje enotnega in objektivnega nadzora tovrstnih proizvodnih procesov.

Udeležencem smo tako predstavili podjetje KOTO, proizvodnjo in potek dela, kar so si naknadno lahko ogledali še v živo. Glede na aktualno temo usposabljanja – o preprečevanju, nadzoru in izkoreninjenju TSE (transmisivne spongiformne encefalopatije), smo udeležencem predstavili tudi postopek vzorčenja, laboratorijsko potrditev in opredelitev TSE primera.

Z namenom, da bi se proces nadzora in izvajanja preventivnih ukrepov vse bolj poenotil, je generalni direktorat predvidel kar osem terminov usposabljanja v letošnjem in prihodnjem letu. Mednarodno delegacijo strokovnjakov bomo tako ponovno gostili še v mesecu novembru in prihodnje leto.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Naše rešitve in proizvodi pomembno prispevajo k uresničevanju ideje krožnega gospodarstva.
Smo zanesljiv partner, ki vam pomaga pri doseganju ekonomskih, socialnih in okoljskih ciljev.

Stik z nami