Novice

Družba KOTO ima energetskega menedžerja leta

  • 11. december 2017
  • Število ogledov: 1738
Družba KOTO ima energetskega menedžerja leta

Od 29 do 30. novembra je v Ljubljani potekala že osma konferenca evropskih energetskih menedžerjev EUREM, kjer so podelili nagrade za Evropskega energetskega menedžerja leta 2017 v kategorijah za mala, srednja in velika podjetja. V kategoriji malih podjetij je prvo nagrado prejel Anton Končar iz družbe KOTO, ki je v okviru EUREM izobraževanja pripravil projektno nalogo z naslovom »Energetska sanacija izrabe toplote enote SPTE in ogrevanja bioplina, ter kompenzacijskih naprav za znižanje porabe jalove energije«.
Usposabljanje za energetske menedžerje EUREM poteka v 27 državah, v programu je do sedaj sodelovalo 5.800 udeležencev in 860 predavateljev, zagotavlja pa ga kar 65 lokalnih izvajalcev.
Izobraževanje, ki ga za slovenske energetske menedžerje  organizira Center za energetsko učinkovitost Instituta »Jožef Stefan«, temelji na pridobivanju znanj za izvajanje ukrepov učinkovite   rabe energije, ki zagotavljajo zmanjšanje rabe in stroškov za energijo ob sprejemljivih investicijskih stroških. Raba energije namreč z leti vse bolj narašča, zato je potreba po energetskih strokovnjakih in ambasadorjih vse večja. Energetski menedžerji imajo pri tem pomembno vlogo, saj oblikujejo in vodijo procese za varčevanje z energijo in posledično znižujejo stroške ter uresničujejo cilje trajnostnega razvoja. V družbi KOTO smo ponosni, da imamo evropskega energetskega menedžerja leta in mu za nagrado iskreno čestitamo!

V družbi KOTO smo prepoznali učinkovito rabo energije kot ključni ukrep energetske politike za povečanje konkurenčnosti podjetja. Zavedamo se, da izboljšave na področju energetske učinkovitosti pomembno prispevajo k izboljšanju zanesljivosti oskrbe z energijo in konkurenčnosti na trgu ter zmanjšujejo vplive na okolje; zahvaljujoč prizadevanju odgovornih v podjetju, je opazen večletni trend nižanja stroškov za energijo.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Naše rešitve in proizvodi pomembno prispevajo k uresničevanju ideje krožnega gospodarstva.
Smo zanesljiv partner, ki vam pomaga pri doseganju ekonomskih, socialnih in okoljskih ciljev.

Stik z nami