Novice

18 maj 2023
Družba KOTO – trajnostno usmerjen in odgovoren delodajalec
31 januar 2023
Razpisujemo štipendije za šolsko leto 2023/2024

Razpisujemo štipendije za šolsko leto 2023/2024

V družbi KOTO smo za šolsko leto 2023/2024 razpisali kadrovske štipendije za dva programa – avtoserviser in avtoservisni tehnik. Z razpisanimi štipendijami želimo prepoznati in podpreti mlade talente ter jim z delom v naši družbi omogočiti razvijanje lastnih potencialov in ponuditi priložnost za profesionalni napredek.

 

Štipendistom nudimo mesečno štipendijo v višini 200 EUR, obvezno prakso, možnost počitniškega dela, mentorstvo izkušenih strokovnih sodelavcev za pomoč pri izdelavi seminarskih in zaključnih nalog ter možnost zaposlitve po zaključenem šolanju.

 

Za več informacij je na voljo strokovnjakinja za kadre v družbi KOTO Anita Čolić (anita.colic@koto.si, 01 587 81 02).

18 januar 2023
V družbi KOTO dosegamo ciljno zastopanost manj zastopanega spola

V družbi KOTO dosegamo ciljno zastopanost manj zastopanega spola

V družbi KOTO že nekaj let dosegamo ciljno zastopanost manj zastopanega spola v organih vodenja in nadzora (40/33). Navedeno potrjuje tudi Poročilo o napredku glede doseganja ciljne spolne raznolikosti iz pobude 40/33/2026 v obdobju od 1. 9. do 31. 12. 2022.

02 december 2022
Naša podpora mladim hokejistom

Naša podpora mladim hokejistom

Podprli smo zaloški Hokejski klub Slavija Junior, v katerem hokejistom različnih starosti ugledni strokovnjaki predajajo kakovostno znanje hokejske igre na ledu in neprecenljive izkušnje. Na ta način v družbi nadaljujemo s podpiranjem športnega udejstvovanja različnih generacij, saj je prav takšno udejstvovanje eden od pomembnih elementov dobrega počutja posameznikov, ki prispeva k dobrobiti in uspehu družbe kot celote. 

17 november 2022
Po dveh zlatih, še platinasta bonitetna odličnost

Po dveh zlatih, še platinasta bonitetna odličnost

V družbi KOTO smo po mednarodno priznanih merilih družbe Dun & Bradstreet prejeli Platinasto bonitetno odličnost. Takšno odličnost nosijo izključno podjetja, ki imajo najvišjo boniteto odličnosti Zlati AAA kar tri leta zaporedoma. To je nedvoumen odraz zaupanja naših poslovnih partnerjev in rezultat dela vseh zaposlenih, ki temelji na zavzetosti, strokovnosti, vztrajnosti in inovativnosti.

24 oktober 2022
Uspešno smo zaključili 4. kongres družbe KOTO

Uspešno smo zaključili 4. kongres družbe KOTO

V četrtek, 20. 10., smo na Brdu pri Kranju organizirali že 4. kongres družbe KOTO, ki je bil namenjen našim poslovnim partnerjem.  Odzivi udeležencev so zelo pozitivni in verjamemo, da so dobili kar nekaj informacij, ki jim bodo koristile v prihodnje.

Letos smo v program umestili sedem predavanj, ki so se vsebinsko nanašala na različne segmente našega poslovanja:

  • Uvodni pozdrav s strani našega direktorja družbe Mateja Resnika
  • Investicija v biometan – projekt družbe KOTO
  • Potencial vzreje insektov in proizvodnje beljakovin iz insektov v Sloveniji
  • Ključni ukrepi za izboljšanje energetske učinkovitosti in obvladovanje energetskih tveganj v živilskopredelovalni industriji
  • Digitalizacija v družbi KOTO: Razvoj ter vzpostavitev poslovnih elementov in namenskih aplikacij za zagotavljanje najboljše izkušnje kupca
  • Uspešno zaključen projekt ne dosega pričakovanih poslovnih ciljev? Katalizator vrednosti so ljudje!
  • Izzivi, trendi in dobre prakse kadrovanja v predelovalni industriji
21 oktober 2022
ODZIV NA TRDITEV O SEŽIGALNICI
15 september 2022
4. kongres družbe KOTO

4. kongres družbe KOTO

V četrtek, 20. oktobra 2022, z začetkom ob 8.30 bo v Kongresnem centru Brdo potekal 4. kongres družbe KOTO.

01 julij 2022
Podaljšana koncesija za izvajanje storitev javne službe

Podaljšana koncesija za izvajanje storitev javne službe

Vlada Republike Slovenije je 30. 6. 2022 na 8. dopisni seji družbi KOTO, d. o. o., podelila 10-letno koncesijo za izvajanje gospodarske javne službe ravnanja s stranskimi živalskimi proizvodi kategorije 1 in 2.
29 junij 2022
Podprli smo projekt Otroška prometna pobarvanka

Podprli smo projekt Otroška prometna pobarvanka

V družbi KOTO se zavedamo pomena, ki ga ima seznanjanje najmlajših s cestnim prometom in njegovimi nevarnostmi. Zato smo z veseljem podprli izid Otroške prometne pobarvanke, ki so jo v sklopu preventivnih aktivnosti za zmanjšanje števila tragičnih dogodkov, v katerih so najpogosteje žrtve otroci, izdali v IV Založbi, strokovni založbi Policijskega sindikata Slovenije. Veseli smo, da smo lahko ponovno sodelovali v projektu, katerega namen je prispevati k prijaznejšim družbenim razmeram, večji varnosti najmlajših in dvigu ravni družbene odgovornosti, kar se sklada z našo vizijo in sloganom »Za čisto in varno prihodnost«. Lani smo namreč že podprli izid pobarvanke Moji vzorniki.

11 maj 2022
S pomočjo družbe KOTO nova igrala tudi za vrtec Miškolin

S pomočjo družbe KOTO nova igrala tudi za vrtec Miškolin

V družbi KOTO smo z donacijo v vrednosti 5.000 EUR do novih igral pomagali otrokom iz vrtca Miškolin. Skrb za čisto in varno prihodnost, k čemur se zavezujemo tudi s svojim sloganom, je prav tako skrb za prihodnost naših otrok, zato je treba vanjo vlagati.

05 april 2022
Obvestilo o podaljšanju koncesije za izvajanje obvezne državne gospodarske javne službe ravnanja s stranskimi živalskimi proizvodi kategorije 1 in 2
01 februar 2022
Razpisujemo kadrovske štipendije

Razpisujemo kadrovske štipendije

V družbi KOTO smo za šolsko leto 2022/2023 razpisali 17 kadrovskih štipendij za dijake in študente, s čimer želimo prepoznati mlade talente, pridobiti perspektivne posameznike ter jim omogočiti možnosti za razvijanje lastnih potencialov in profesionalni napredek. Štipendije razpisujemo za naslednje profile: avtoserviser, avtoservisni tehnik, elektrikar, elektrikar elektronik, elektrotehnik, mehatronik operater, mesar, oblikovalec kovin, oblikovalec kovin – orodjar, strojni tehnik, tehnik mehatronike, živilski tehnik, diplomirani inženir strojništva (VS), inženir živilstva (VSŠ) in diplomirani inženir mehatronike (VS). Mesečna višina štipendije znaša 180 EUR. 

27 januar 2022
Ponovno smo uspešno opravili presojo sistema SMETA

Ponovno smo uspešno opravili presojo sistema SMETA

V družbi KOTO smo ponovno uspešno opravili presojo sistema SMETA (ang. Sedex Membership Ethical Trade Audit). Gre za presojo po mednarodnih standardih, pri kateri ocenjujejo naslednja področja: pravice zaposlenih, varnost in zdravje pri delu, poslovno etiko ter skrb za varovanje okolja. Postopek presoje je vključeval tudi razgovore z naključno izbranimi zaposlenimi, presojevalka pa je kot primer dobre prakse navedla izboljšave na področju delovnih in plačnih pogojev. Uspešno izvedena presoja je potrdila, da v družbi KOTO poslujemo v skladu z najvišjimi zahtevami, ki veljajo za družbeno odgovorna podjetja.

18 januar 2022
V družbi KOTO smo podprli projekt Moji vzorniki

V družbi KOTO smo podprli projekt Moji vzorniki

V družbi KOTO smo podprli družbeno odgovorni projekt Moji vzorniki, s katerim želijo v Policijskem sindikatu Slovenije zmanjšati število tragičnih dogodkov, v katerih so najpogosteje žrtve otroci. Ob tej priložnosti so izdali posebno otroško pobarvanko Moji vzorniki. S pomočjo naše družbe so pobarvanko prejeli otroci nižjih razredov osnovnih šol v lokalnem okolju – mestnih četrtih Polje, Moste, Jarše, Črnuče in Bežigrad.

12 januar 2022
Družba KOTO drugič zapored prejela zlato bonitetno odličnost

Družba KOTO drugič zapored prejela zlato bonitetno odličnost

V družbi KOTO smo prejeli Zlati certifikat bonitetne odličnosti 2021, ki ga podeljuje podjetje Dun & Bradstreet Slovenija. Zlata boniteta odličnosti, ki smo jo prejeli že drugič zapored, sicer predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost med podjetji, ki boniteto odličnosti izkazujejo že tri leta zapored. Letos je družba KOTO eno od 2.084 oziroma 1,11 % podjetij iz Slovenije, ki spadajo v to elitno družbo.

17 december 2021
Naša podpora zdravstvenim delavcem

Naša podpora zdravstvenim delavcem

V družbi KOTO se zavedamo, kako pomembni so zaposleni v zdravstvu – ne le v času pandemije, ampak tudi sicer. Zato smo se z veseljem odzvali povabilu k dobrodelni akciji Valovimo vitamine v slovenko zdravstvo

23 november 2021
KOTO je s podjetjem Energetika Ljubljana sklenil namero o sodelovanju na področju proizvodnje biometana

KOTO je s podjetjem Energetika Ljubljana sklenil namero o sodelovanju na področju proizvodnje biometana

V družbi KOTO se pripravljamo na proizvodnjo biometana. Iz biološko razgradljivih živilskih odpadkov že zdaj v lastni bioplinarni nastaja bioplin, s pomočjo katerega proizvajamo zeleno elektriko in toploto. V prihodnje pa načrtujemo proces proizvodnje bioplina še nadgraditi, in sicer vse do faze proizvodnje biometana. Tako bomo postali eden prvih  proizvajalcev biometana v Sloveniji.

18 oktober 2021
Družba KOTO z donacijo pomagala vrtcu Pedenjped do novih igral

Družba KOTO z donacijo pomagala vrtcu Pedenjped do novih igral

V družbi KOTO se kot družbeno odgovorno podjetje zavedamo odgovornosti vračanja v okolje, v katerem delujemo. V skladu s svojim poslanstvom in vizijo pomagamo lokalni skupnosti z občasnimi donacijami. Tokrat smo donatorska sredstva v vrednosti 5.325,30 EUR namenili vrtcu Pedenjped, enoti Sladkosned, in jim tako pomagali do novih otroških igral. 

01 junij 2021
Družba KOTO dosega ciljno spolno zastopanost 40/33 v organih vodenja in nadzora

Družba KOTO dosega ciljno spolno zastopanost 40/33 v organih vodenja in nadzora

KOTO je ena izmed 16 družb, ki dosegajo cilja – 40 % žensk v nadzornem svetu in 33 % žensk v upravi in nadzornem svetu skupaj (40/33). Te družbe predstavljajo 29 % vseh državnih in borznih družb  v Sloveniji.
27 maj 2021
Družba KOTO z novim sloganom in prenovljenim logotipom

Družba KOTO z novim sloganom in prenovljenim logotipom

Z namenom, da še bolj poudarimo našo zavezanost okolju, usmerjenost v prihodnost, našo vizijo, poslanstvo in vrednote, ki jih živimo in ki nas usmerjajo pri našem delu, smo logotip in slogan nekoliko prenovili. 

03 december 2020
Izvedba nenačrtovanih vzdrževalnih del na biofiltru.

Izvedba nenačrtovanih vzdrževalnih del na biofiltru.

Spoštovani krajani Zaloga!

Obveščamo vas, da bodo od sobote 5.12.2020 popoldne do ponedeljka 7.12.2020 zjutraj potekala nenačrtovana vzdrževalna dela na biofiltru. Brezhibno delovanje biofiltra je nujno za preprečevanje širjenja neprijetnih vonjav. Delovanje glavnega motorja na biofiltru je postalo nezanesljivo, zato smo ga primorani zamenjati z novim, sodobnejšim.

Da bi širjenje neprijetnih vonjav, v času menjave motorja, v čim večji možni meri omejili, bomo menjavo izvedli med vikendom, v času ko proizvodnja ne obratuje. Kljub temu, da v času izvajanje del proizvodnja ne bo delovala, lahko pride do širjenja neprijetnih vonjav, tako v času same menjave, kot tudi v prvih dneh po zagonu.

Aktualne informacije o poteku del lahko spremljate na naši spletni strani.

Prosimo vas razumevanje in se vam zahvaljujemo za strpnost.

 

22 april 2020
Družba KOTO d.o.o. uvrščena na lestvico največjih slovenskih izvoznikov

Družba KOTO d.o.o. uvrščena na lestvico največjih slovenskih izvoznikov

Časopisna hiša Delo je izvedla raziskavo med izvoznimi industrijskimi podjetji v Sloveniji, na podlagi katere so pripravili lestvico vodilnih podjetij za leto 2019, ki svoj trg iščejo v tujini.  Družba KOTO d.o.o., se je uvrstila na 90.mesto, kar je vsekakor vrhunski rezultat, predvsem pa potrditev dobrega preteklega dela in zagon za prihajajoče izzive.

21 april 2020
Zaključek vzdrževalnih del na biofiltru

Zaključek vzdrževalnih del na biofiltru

Spoštovani krajani Zaloga!

 

Z obvestilom smo vas seznanili, da bomo v času od 21.3.2020 do predvidoma 26.4.2020 v našem podjetju izvedli menjavo polnila biofiltra.

Menjava je uspešno zaključena. Zamenjali smo polnilo v obeh delih biofiltra. Enako kot pred petimi leti smo uporabili mešanico lesnih sekancev in lubja. S tem bomo zagotovili nemoteno delovanje biofiltra še nadaljnjih pet let.

02 april 2020
Nadaljevanje vzdrževalnih del na biofiltru

Nadaljevanje vzdrževalnih del na biofiltru

Obveščamo vas, da bomo, zaradi ugodnih vremenskih pogojev, v družbi KOTO d.o.o. pričeli z drugo fazo menjave biofiltra ta vikend (4.4. – 5.4.2020).

25 marec 2020
Obvestilo o nemotenem izvajanju storitev družbe KOTO

Obvestilo o nemotenem izvajanju storitev družbe KOTO

Kot zanesljiv poslovni partner bomo v družbi KOTO skupaj s sodelavci tudi v zaostrenih razmerah še naprej
skrbeli, da bodo naše storitve opravljene korektno, kakovostno in pravočasno. Tako vam bomo omogočali
nadaljnje delovanje ter s tem nemoteno preskrbo in izvajanje storitev vašim kupcem in potrošnikom.

19 marec 2020
Živilsko predelovalna industrija, v teh razmerah, strateškega pomena za državo

Živilsko predelovalna industrija, v teh razmerah, strateškega pomena za državo

Posredujemo obvestilo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano o pomenu živilsko predelovalne industrije v času epidemije novega koronavirusa Covid-19 in naši ključni vlogi pri preskrbi prebivalcev Slovenije s hrano.

19 marec 2020
POJASNILA KRAJANOM V ZVEZI Z MENJAVO BIOFILTRA

POJASNILA KRAJANOM V ZVEZI Z MENJAVO BIOFILTRA

V duhu odprte in proaktivne komunikacije s krajani Zaloga (LJ) smo v tem tednu odposlali obvestilo o nameravani menjavi biofiltrskega vložka krajanom, ki stanujejo v bližini našega podjetja. Na podlagi obvestila smo prejeli vprašanje, ali je izvedba teh del nujno potrebna. Podajamo naš odgovor

19 marec 2020
Pričetek vzdrževalnih del na biofiltru

Pričetek vzdrževalnih del na biofiltru

Obveščamo vas, da bomo, zaradi ugodnih vremenskih pogojev, v družbi KOTO d.o.o. pričeli s prvo fazo menjave biofiltra že ta vikend.
16 marec 2020
OBVESTILO KRAJANOM

OBVESTILO KRAJANOM

Obveščamo vas, da bomo v družbi KOTO d.o.o. v času od 21. marca 2020 do predvidoma 26. aprila 2020 izvajali redna vzdrževalna dela na biofiltru.
RSS

Naše rešitve in proizvodi pomembno prispevajo k uresničevanju ideje krožnega gospodarstva.
Smo zanesljiv partner, ki vam pomaga pri doseganju ekonomskih, socialnih in okoljskih ciljev.

Stik z nami