Novice

OBISKALI SO NAS DIJAKI SREDNJEŠOLSKEGA CENTRA GRM NOVO MESTO

  • 2. april 2019
  • Število ogledov: 2781

V ponedeljek, 1. aprila, so nas v okviru strokovne ekskurzije obiskali dijaki srednješolskega centra Grm Novo mesto. Bodoči mesarji so si ogledali vozni park podjetja, maščobni terminal, centralno skladišče kož, bioplinsko napravo in čistilno napravo, najbolj zanimiva pa sta bila obrat za predelavo živalskih stranskih proizvodov kategorij 1 in 2 ter ločen obrat za predelavo kategorije 3.  

V centralnem skladišču so si dijaki ogledali novo linijo za sortiranje in hlajenje kož. Pri tem je vodja ogleda, Rok Pustoslemšek, poudaril kako pomembno je pravilno obrezovanje kož, ki znatno vpliva na njihovo kvaliteto in nadaljnjo predelavo. 

Franci Novak, ki je zaposlen v proizvodnem sektorju družbe KOTO, je dijakom opisal postopek predelave živalskih stranskih proizvodov kategorije 3.

Čeprav so v podjetju bili prvič, so številni dijaki naše tovornjake že dobro poznali s terena.


V družbi KOTO se z veseljem odzovemo na pozive izobraževalnih ustanov za sodelovanje in z njimi delimo svoje znanje ter strokovne izkušnje. V primeru, da bi si tudi vi želeli skupinskega ogleda proizvodnega obrata, prosimo, da pošljete prošnjo za termin ogleda na uprava@koto.si.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Naše rešitve in proizvodi pomembno prispevajo k uresničevanju ideje krožnega gospodarstva.
Smo zanesljiv partner, ki vam pomaga pri doseganju ekonomskih, socialnih in okoljskih ciljev.

Stik z nami