Novice

Študijski obisk makedonske delegacije v okviru programa TAIEX

  • 16. april 2019
  • Število ogledov: 2630
Študijski obisk makedonske delegacije v okviru programa TAIEX

V preteklem tednu so nas v okviru študijskega obiska programa TAIEX obiskali predstavniki Agencije za prehrano in veterino Republike Severne Makedonije, ki načrtuje vzpostavitev nacionalnega sistema za ravnanje z živalskimi stranskimi proizvodi (ŽSP). Da bi pridobili čim več informacij o organizaciji sistema za varno odstranjevanje in predelavo živalskih stranskih proizvodov, so predstavniki Uprave RS za varno hrano, veterino in varstvo rastlin predstavili sistem zbiranja, prevzema in predelave ŽSP v Sloveniji. Ker se sistem v Republiki Severni Makedoniji šele vzpostavlja, so delegacijo zanimale predvsem tehnične zahteve za objekte, vozila in ostalo opremo, slednje pa so si lahko ogledali na lokaciji družbe KOTO, kjer so največ pozornosti namenili obratom za predelavo ŽSP kategorij 1 in 2, ločenemu obratu za predelavo ŽSP kategorije 3 in bioplinski napravi.

TAIEX je program za izmenjavo informacij in tehnično pomoč ter deluje kot instrument institucionalnega razvoja EU, ki zagotavlja kratkoročno pomoč partnerskim državam v obliki podpore pri približevanju, nadaljnji uporabi in izvrševanju pravnega reda. Program se izvaja že od leta 1996, vodi pa ga Generalni direktorat Evropske komisije za sosedstvo in širitvena pogajanja.
TAIEX zagotavlja tri glavne vrste podpore: delavnice, strokovne misije in študijske obiske. V okviru slednjega se je Agencija za prehrano in veterino Republike Severne Makedonije udeležila 5-dnevnega izobraževanja v Sloveniji.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Naše rešitve in proizvodi pomembno prispevajo k uresničevanju ideje krožnega gospodarstva.
Smo zanesljiv partner, ki vam pomaga pri doseganju ekonomskih, socialnih in okoljskih ciljev.

Stik z nami