Novice

KOTO je s podjetjem Energetika Ljubljana sklenil namero o sodelovanju na področju proizvodnje biometana

  • 23. november 2021
  • Število ogledov: 1000
KOTO je s podjetjem Energetika Ljubljana sklenil namero o sodelovanju na področju proizvodnje biometana
V družbi KOTO z optimizacijo procesov, vpeljavo najsodobnejših tehnologij in zasledovanjem agilnih poslovnih modelov ves čas stremimo k inovativnim rešitvam z visoko dodano vrednostjo, ki pomembno prispevajo h krožnemu gospodarstvu. Ena takšnih je tudi proizvodnja biometana. Iz biološko razgradljivih živilskih odpadkov v lastni bioplinarni že proizvajamo bioplin, s pomočjo katerega proizvajamo zeleno elektriko in toploto. Zdaj pa nameravamo proces proizvodnje bioplina ob enaki količini predelanih odpadkov tehnološko nadgraditi – vse do faze proizvodnje biometana. Tako bo družba KOTO postala eden prvih proizvajalcev biometana v Sloveniji. 

Veseli smo, da smo na tem področju sklenili namero o sodelovanju s podjetjem Energetika Ljubljana, v okviru katere nameravamo proizvedeni biometan predati v njihov distribucijski sistem zemeljskega plina. Biometan se namreč do porabe hrani v mreži zemeljskega plina. Skupaj s podjetjem Energetika Ljubljana bomo v primeru uspešno izvedenega projekta omogočili, da se bo lokalno proizvedeni biometan  uporabljal za polnjenje tovornih in osebnih vozil v sklopu javnih polnilnih postaj. Zaključek projekta je predviden v letu 2024. Prav tako nameravamo v družbi KOTO svoj vozni park postopno zamenjati s tovornimi vozili na stisnjen metan, za katera predvidevamo polnjenje v mreži polnilnih postaj Energetika Ljubljana. 

Proizvodnja biometana in namera o sodelovanju z Energetiko Ljubljana predstavljata pomemben korak k bolj zeleni in čisti prihodnosti, k čemur se zavezujemo tudi z našim sloganom ZA ČISTO IN VARNO PRIHODNOST.


Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Naše rešitve in proizvodi pomembno prispevajo k uresničevanju ideje krožnega gospodarstva.
Smo zanesljiv partner, ki vam pomaga pri doseganju ekonomskih, socialnih in okoljskih ciljev.

Stik z nami